BLOG || UAFISH
  • UAFISH
  • ПРОФИЛЬ
    • Активность
  • ВХОД/РЕГИСТРАЦИЯ
BLOG || UAFISH
  • UAFISH
  • ПРОФИЛЬ
    • Активность
  • ВХОД/РЕГИСТРАЦИЯ
  • Home
  • РЫБНОЕ ХОЗЯЙСТВО
  • Про ринок риби в Україні та перспективи його розвитку

Про ринок риби в Україні та перспективи його розвитку

03.11.2016 Добавить комментарий Написал uafish_blog

На сьогоднішній день рибне господарство України далеке від досконалості. В Україні немає океанів, немає фізичної можливості виловлювати, наприклад, оселедець, скумбрію, чи хек, немає фермерських господарств, здатних виростити лосось або креветку, та задовольнити внутрішній попит, тому 85% рибної продукції Україна вимушена імпортувати з інших країн.

Риба, а особливо її традиційно популярні сорти, такі як оселедець, скумбрія, мойва, кілька, салака, горбуша, хек, минтай, однозначно не можуть бути заміщені ніякими іншими продуктами в Україні. Ці сорти риби виловлюються тільки в холодних водах Атлантичного і Тихого океанів. Всі українські виробники риби на 90% працюють на імпортній сировині. В першу чергу мається на увазі солоні і копчені оселедці, філе оселедця, скумбрія, кілька, салака і мойва.

В той же час, наша країна має чи не найбільший природний потенціал в Європі з вирощування рибної продукції, але на сьогодні в Україні вирощується лише 30 кг риби на гектар водної поверхні (для порівняння цей показник в Польщі складає 60 кг, а в Угорщині 150 кг).

Рибне господарство України є важливою складовою сільського господарства, але через брак реформ і відсутність інвестицій, пов’язаних з прогалинами в законодавстві, перебуває в занедбаному стані.

У більшості європейських країн рівень споживання риби та морепродуктів на одну людину на рік коливається від 25 до 35 кг, в Японії цей показник складає близько 65 кг. За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) раціональна норма споживання риби і рибопродуктів на одну людину на рік повинна становити 20 кг.

Рівень споживання риби населенням після нетривалого підвищення до 18 кг на душу у 2008-2010 рр. у наступному періоді зменшився до рівнів, характерних для найменш розвинених країн світу, досягши позначок в 11-13 кг на рік, і значно поступається середньоєвропейським показникам, що свідчить про неповноцінне харчування населенням України, адже дуже багато корисних для розвитку організму людини речовин міститься лише і виключно саме у продукції рибальства та рибництва.

Україна має зайняти достойне місце серед виробників продукції рибництва (аквакультури), яке відповідає наявному природному потенціалу, забезпечуючи гідне існування українцям та пропонуючи вітчизняну продукцію на світовому ринку рибо – та морепродуктів, забезпечивши як повноцінне харчування власного населення, працевлаштування у сільській місцевості, так і валютні надходження та додаткові інвестиції.

Поделиться ссылкой:

  • Нажмите, чтобы поделиться на Twitter (Открывается в новом окне)
  • Нажмите здесь, чтобы поделиться контентом на Facebook. (Открывается в новом окне)
  • Нажмите, чтобы поделиться в Google+ (Открывается в новом окне)

Похожее

РЫБНОЕ ХОЗЯЙСТВО
Similar posts
  • Проект «Кредитні ресурси для сільськогосподарських виробн... — Проект «Кредитні ресурси для сільськогосподарських виробників» Виконавець: VEGA Період реалізації: 25 серпня 2016 року – 24 серпня 2020 року Проект спрямований на підтримку стійкого економічного зростання на широкій суспільній базі завдяки розбудові спроможності українських кредитних спілок до розширеного кредитування с/г виробників, [...]
  • Коли риба виплеве з «налічки»? — В мене це питання стало коли я захотів зарибити ще один ставочок коропом і карасьом. Я скажу так — ніколи поки це не стане вигідно! в мене є один ставочок. Я продаю рибу за налічку на базарі і ніколи питанням про торгівлю в магазинах чи з оптовиками за безнал не стояло. Мені запропонували зарибити ще [...]
  • Креветочный бизнес — построение с нуля — Добрый день уважаемые Господа! Рыбой занимаются Все кому не лень, а Креветкой Единицы. Попытаюсь поделится своими мыслями по поводу организации выращивания креветки и раков в промышленных масштабах. С уважением Сергей   [...]
  • Про конкуренцію імпортерів і вітчизняних рибників — Я досить скептично ставлюся до можливості конкуренції вітчизняних виробників / промисловиків і імпортерів. Справа в тому, що замістити ті чи інші види практично неможливо. Кожен вид риби має свій амінокислотний і ліпідний склад, не кажучи вже про хромосомномий набір, а також спектр її харчування. Наприклад, планктон в різних ділянках Світового океану різного видового складу, а [...]
  • ПЕРЕРОБКА РИБИ ВНУТРІШНІХ ВОДОЙМ — Риба і рибна продукція традиційно користується підвищеним попитом у населення України. Незважаючи на скорочення кількості ввезеної в Україну рибної продукції, питома вага імпорту в обсязі внутрішнього рибного ринку залишилась вкрай високою, більше ніж 70%. Тобто, дефіцит рибної продукції вітчизняного виробництва вже тривалий час покривався за рахунок наростаючого імпорту. На території України міститься понад 49 тисяч [...]
АСОЦІАЦІЯ «УКРАЇНСЬКИХ ІМПОРТЕРІВ РИБИ І МОРЕПРОДУКТІВ» ПРИЙНЯЛА УЧАСТЬ В НОРВЕЗЬКО-УКРАЇНСЬКОМУ БІЗНЕС-ФОРУМІ, ЩО ПРОХОДИВ 18.10.16 В МІСТІ ОСЛО, НОРВЕГІЯ
15 ИНТЕРЕСНЫХ ФАКТОВ О РЫБАХ

Добавить комментарий Отменить ответ

Connect with:
Facebook

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

РУБРИКИ

  • ПРОИЗВОДСТВО (2)
  • РЫБА (4)
  • РЫБНОЕ ХОЗЯЙСТВО (6)
  • СОБЫТИЯ (2)

Свежие записи

  • Проект «Кредитні ресурси для сільськогосподарських виробників»
  • Коли риба виплеве з «налічки»?
  • СКАЖЕМ ДРУЖНО —
  • Креветочный бизнес — построение с нуля
  • Как побороть длинную отсрочку платежа в торговых сетях?

Свежие комментарии

    evolve theme by Theme4Press  •  Powered by WordPress